Pressmeddelanden

SDS får en genombrottsorder från Sudatel Group värd 25 miljoner kronor

Seamless Distribution Systems (SDS) säkrar en storaffär och positionerar SDS som den strategiska teknikleverantören för sälj och distribution till Sudatel group, som har verksamhet i Senegal, Mauretanien och Sudan. Beställningen gäller hela SDS:s Retail Value Management (RVM)-svit inklusive avancerad analys. Detta är den största affären i SDS historia.

"Vi är mycket glada över att ha vunnit en banbrytande order för att installera vår Retail Value Management-svit på tre marknader samtidigt, vilket ger Sudatel Group möjlighet att öka försäljningen genom en kombination av digitalisering och förbättrad analys som tillämpas på viktiga försäljnings- och distributionsprocesser. Denna order är också ett första steg mot att etablera en långsiktig relation med Sudatel Group. Vi ser också denna order som ett bra bevis på att vår strategi att växa inom operatörsgrupper genom att lägga till nya marknader och produkter efter en första applikation på en marknad är korrekt. Denna order är också ett bevis på vår förmåga att skapa korsförsäljningsmöjligheter från våra förvärv då den inkluderar moduler från både det gamla SDS och Riaktr" säger SDS VD Martin Schedin.

Avtalet innebär att SDS blir en strategisk partner till Sudatel Group i dess ambition att driva tillväxt genom digitaliserad försäljning och distribution. SDS innovativa RVM-svit inkluderar distributionshantering av digitala och fysiska produkter, order- och betalningsuppfyllelse inom försäljnings- och distributionskedjan, rutt- och spårning på fältet av sälj- och servicepersonal, Incentive Management, Digital Customer Onboarding genom Omni-channel, samt Business Intelligence-moduler inklusive avancerad AI-driven analys som gör det möjligt att maximera värdeskapandet genom en välskött försäljningskanal.


Ordern för installationen av RVM-sviten är värd 25 miljoner kronor som kommer att tas som intäkt under flera kvartal. Ytterligare order för implementation av projektet kommer att komma från de lokala operatörerna. När projektet väl är i gång kommer Sudatel årligen att lägga en order på support inom intervallet 25 % av det installerade värdet.

För mer information kontakta:

Martin Schedin

Chief Financial Officer

+46 70 438 14 42

martin.schedin@seamless.se

Denna information är sådan information som Seamless Distribution Systems AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande genom ovanstående kontaktpersons försorg den 30 september 2022 kl. 08:30 CEST

OM SDS
SDS är ett svenskt internationellt mjukvaruföretag som är specialiserat på mobila betaltjänster för mobiloperatörer, distributörer, återförsäljare och konsumenter. SDS säkerställer att telekomoperatörer kan sälja samtalstid, data och tilläggstjänster där SDS produkter och tjänster hanterar upp till 90 % av Teleoperatörens försäljning. Idag har SDS implementerat lösningar inom fintech, avancerad analys och Retail Value Management och där dessa produkter har lyckats omvandlas de till så kallade SaaS-lösningar.

SDS har cirka 320 anställda i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Förenade Arabemiraten, Pakistan och Indien. SDS hanterar årligen mer än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder USD. Via över 3 miljoner månatliga aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas, indirekt, mer än 1100 miljoner konsumenter globalt.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Företagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. info@fnca.se