Pressmeddelanden

SDS dotterbolag Riaktr får ytterligare order från operatör i Nigeria

Seamless Distribution Systems AB (SDS) har via sitt nyligen förvärvade dotterbolag Riaktr fått en order värd 800 KSEK från en ledande mobiloperatör i Nigeria.

- Det är glädjande att Riaktr efter förvärvet fortsätter att göra affärer i samma takt som tidigare. Vi har stora förväntningar på att Riaktr ska fortsätta att utvecklas samtidigt som vi ser stora synergier mellan Riaktrs och SDS produkter och kompetens. Detta förstärker oss i vår övertygelse om att förvärvet är en "perfect match", säger Tommy Eriksson, koncernchef i SDS.

Affären omfattar en tilläggsfunktionalet till en av Nigerias mobiloperatörer. De nya funktionerna gör det möjligt för kunden att snabbare kunna göra spårningar i sin kommersiella trafik på en mer detaljerad nivå. Därmed kan eventuella skevheter upptäckas snabbare och korrigerande åtgärder kan sättas in tidigare.

Konkurrensen mellan teleoperatörer i Nigeria är intensiv och det blir därför allt viktigare att kunna sätta in rätt datadrivana beslut vi rätt tillfälle. Med den nya funktionaliteten kan kundens säljstyrka agera snabbare och mer proaktivt på marknadsförändringar.

Ordern är återkommande och intäkterna kommer att tas löpande så länge kunden använder Riaktrs produkt.

För mer information kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
martin.schedin@seamless.se

Om SDS
SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konton och transaktioner.

SDS har, efter förvärvet av Riaktr, ca 300 medarbetare i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Elfenbenskusten, Förenade Arabemiraten, Pakistan, Indien och Indonesien.

SDS kommer, efter förvärvet av Riaktr, att årligen hantera fler än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder US Dollar. Via över 3 miljoner månatligt aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas globalt över 650 miljoner konsumenter.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefonnummer 08-528 00 399.
info@fnca.se