Pressmeddelanden

SDS Gruppen får en order för sin Smart Sales & Distribution-produkt från en operatör i Sudan

Seamless Distribution Systems AB (SDS) har - genom sitt dotterbolag Riaktr - fått en order värd 3,4 miljoner kronor för sin Smart S&D-produkt från en befintlig kund i Sudan. Utöver den initiala ordern löper det en årlig licens med återkommande intäkter värda 2,1 miljoner kronor.

- " Vi är mycket glada över att våra befintliga kunder ser stort värde i Riaktrs produkter och tjänster. Vi har höga förväntningar på att Riaktr kommer att fortsätta på denna tillväxtväg med ökande återkommande intäkter, genom att utöka närvaron med nuvarande kunder och expandera till nya marknader", säger Martin Schedin," VD för SDS.

Ordern till den befintliga kunden är för den senaste versionen av Smart S&D-produkten. Smart S&D gör att mobiloperatörer kan hantera sina försäljnings- och distributionskanaler effektivt med hjälp av avancerad analys och AI - genom ett mycket enkelt och användarvänligt gränssnitt.

Produkten gör det möjligt för operatörernas sälj- och distributionsteam att vidta de bästa åtgärderna baserat på realtidsinsikter, och därigenom generera ökad försäljning, produktivitet och intäkter.

Ordern på 3,4 miljoner kronor som tas som intäkt under fjärde kvartalet och en årlig, återkommande intäkt på cirka 2,1 miljoner kronor som kommer att intäktsföras löpande så länge kunden använder Smart S&D-lösningen.

För mer information kontakta:

Martin Schedin

Chief Financial Officer

+46 70 438 14 42

martin.schedin@seamless.se

OM SDS
SDS är ett svenskt internationellt mjukvaruföretag som är specialiserat på mobila betaltjänster för mobiloperatörer, distributörer, återförsäljare och konsumenter. SDS säkerställer att telekomoperatörer kan sälja samtalstid, data och tilläggstjänster där SDS produkter och tjänster hanterar upp till 90 % av Teleoperatörens försäljning. Idag har SDS implementerat lösningar inom fintech, avancerad analys och Retail Value Management och där dessa produkter har lyckats omvandlas de till så kallade SaaS-lösningar.

SDS har cirka 320 anställda i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Förenade Arabemiraten, Pakistan och Indien. SDS hanterar årligen mer än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder USD. Via över 3 miljoner månatliga aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas, indirekt, mer än 1100 miljoner konsumenter globalt.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Företagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se.