Nyheter

SDS fÄr en order vÀrd 7,7 miljoner kronor frÄn ny operatörsgrupp

Seamless Distribution Systems (SDS) har via en global systemleverantör fått en strategisk order värd 7,7 miljoner kronor. Ordern avser implementering av SDS flaggskeppsprodukt ERS 360° och support över fem år och slutkunden är en helt ny operatörsgrupp och avser deras verksamhet i Algeriet.

Ordern innebär att Seamless ska ersätta och migrera en befintlig konkurrents lösning med SDS transaktionsplattform ERS 360°. Genom denna lösning kommer SDS att göra det möjligt för operatören att upprätta, hantera och underhålla sitt nätverk av elektroniska betalnings- och distributionssystem. Order är den första från denna operatörsgrupp och har potential att leda till fler samarbeten i regionen.

"Det här är en strategiskt viktig milstolpe för SDS och tar oss ett stort steg närmare att bli marknadsledande inom digital försäljning och distribution. Affären innebär även att vi för första gången ersätter en av våra konkurrenters lösningar och att vi dessutom kommer in i ännu en stor, ny operatörsgrupp. Jag är mycket nöjd med avtalets längd, fem år, som ökar våra återkommande intäkter. Denna genombrottsorder är dessutom ett ytterligare bevis på att vår organiska tillväxt fortsätter enligt plan," säger Tommy Eriksson, vd för SDS Group.

Detta partnerskap representerar en viktig expansion av SDS: s kundbas och stärker SDS: s position på marknaden. Intäkterna från denna order förväntas att redovisas från och med tredje kvartalet 2021 och framåt.

För mer information kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
martin.schedin@seamless.se

Om SDS
SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konton och transaktioner.

SDS har, efter förvärvet av Riaktr, ca 300 medarbetare i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Elfenbenskusten, Förenade Arabemiraten, Pakistan, Indien och Indonesien.

SDS kommer, efter förvärvet av Riaktr, att årligen hantera fler än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder US Dollar. Via över 3 miljoner månatligt aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas globalt över 700 miljoner konsumenter.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefonnummer 08-528 00 399.
info@fnca.se

1
2
...
14
>>

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.