Nyheter

SDS fÄr en order frÄn MTN pÄ ett komplett system inklusive multifunktionsterminaler till Sudan

Seamless Distribution Systems AB har mottagit en första beställning av ett system för insamling och behandling av data för autentisering av användare. Ordern inkluderar även den senaste generationen av multifunktionsterminaler. Detta system ger också möjlighet till försäljning av digitala värdebevis från MTN i Sudan. Värdet på ordern är initialt 2,7 miljoner SEK.

Affären gäller en nyutvecklad systemlösning baserad på Android terminaler. Att kunna genomföra autentisering av kunder för att kunna köpa och använda kontantkort är ett krav i de flesta marknader. Att snabbt och enkelt kunna utföra denna autentisering är även en förutsättning för många nya tjänster såsom exempelvis mobilbaserade betaltjänster, som mobiloperatörer lanserar i utvecklingsländerna.

Sudan är en av Afrikas tio största marknader med 42 miljoner innevånare.

"Affären visar på SDS förmåga att utveckla nya produkter i nära samarbete med våra kunder. Vår omvandling från en ren teknikleverantör till ett företag där vi numera har fokus på att kunna bättre understödja kundens affärsbehov ger nu påtagliga resultat i försäljningen.", säger SDS VD Tommy Eriksson.

Leveransen genomförs under första kvartalet 2019.

5 november, 2018

För mer information, kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
martin.schedin@seamless.se 

Om SDS

SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala transaktioner. Bolaget har kunder på 28 marknader som når över 200 miljoner mobilkonsumenter via fler än 700 000 återförsäljare. SDS har cirka 130 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, USA, Pakistan, Indien, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Med över 16 års erfarenhet fokuserar SDS på hög kundnöjdhet och effektiv utveckling. SDS hanterar årligen över 5,3 miljarder transaktioner och möjliggör för den växande befolkningen i tillväxtländer att bli en del av den mobila revolutionen.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefonnummer 08-5030 1550.

1
2
...
14
>>

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.