SDS-eServ

Following the earlier announced signed agreement for purchase of all shares and assets of eServGlobal Holding SAS, Seamless Distribution Systems (Seamless) has completed today (July 25th 2019) the acquisition of eServGlobal.

The merger of the companies creates a stronger company and a large focused organisation that has 50 years of combined experience and operational activities in more than 50 countries, in developing, delivering and managing software transactional platforms. All these facts are expected to translate into synergies and lead to increased value for all customers.

The key strategic rationale for the acquisition are to:

  • Build an organisational base for larger scale product development and operational activities
  • Expand the customer base in Seamless’ operational segment of expertise
  • Extend the footprint in new geographies

As a company, we remain strongly committed to:

  • A customer focused and centric business philosophy
  • Innovation and technical leadership in our domain of expertise
  • Operational excellency

10 billion +

Transactions per annum

$10 billion +

Transaction Value per annum

2 million +

Active POS per month

500 million +

Global Consumers

Nyheter

Försäljningsstart och förstärkt samarbete i Etiopien

SDS och Smart Digital Technology har idag i Addis Abeba, Etiopien, framgångsrikt genomfört den första digitala försäljningen och elektroniska laddningen av ett kontantkort. Parterna förstärker det strategiska partnerskapet med Ethio Telecom och påskyndar införandet av digitala tjänster i försäljnings- och distributionskanalen.

Etiopien har påbörjat en omfattande reformprocess under de senaste månaderna. Landet öppnar upp stora affärsmöjligheter i de moderniserings- och liberaliseringsprocesser inom tidigare statskontrollerade sektorer som telekommunikation och bank.

"Etiopien har Afrikas snabbast växande ekonomi och är en marknad som erbjuder stora möjligheter. Vi är därför mycket glada över att ha fått förtroendet att bidra med våra lösningar och erfarenheter inom digitaliseringsprocessen i landet i allmänhet och för Ethio Telecom i synnerhet", säger Tommy Eriksson, VD för SDS.

"Vi är tacksamma att vi rör oss mot en digital marknad genom samarbetet med SDS och Smart Digital Technology som gör det möjligt för oss att tillhandahålla en modern service till våra kunder samt att vi ser en stor potential för lansering av olika lösningar och tjänster som kommer att förbättra våra möjligheter och erbjudanden på marknaden", säger Frehiwot Tamru, VD för Ethio Telecom.

SDS och Smart Digital Technology har under de senaste månaderna arbetat tillsammans med Ethio Telecom i olika initiativ och projekt för utbyggnad och lansering av digitala lösningar. Lösningarna syftar till att förbättra effektiviteten i försäljnings- och distributionsverksamheten, samt att möjliggöra ett digitalt samarbete mellan handlare och konsumenter på marknaden.

"Vi på Smart Digital Technology är stolta över att kunna bidra till en stark utveckling och modernisering av olika sektorer och industrier i Etiopien. SDS är en idealisk partner som har det operativa fokus och den teknik som krävs samt mångårig erfarenhet från andra marknader. SDS starka engagemang att tillsammans med oss leverera de plattformar och tjänster kommer att hjälpa Ethio Telecom att uppnå sina strategiska mål och det skapar en stark grund för ett långsiktigt och fördelaktigt samarbete ", säger Surafel Belay, VD för Smart Digital Technology.

juli 4, 2019

För mer information kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
martin.schedin@seamless.se

Om SDS
SDS, Seamless Distribution Systems AB, är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konton och transaktioner. Bolaget har kunder i alla världsdelar och når över 300 miljoner mobilanvändare via fler än 1,000 000 aktiva point-of-sales. SDS har cirka 150 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Sydafrika, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Med över 18 års erfarenhet fokuserar SDS på hög kundnöjdhet och effektiv utveckling. SDS hanterar årligen över 5,3 miljarder transaktioner och möjliggör för den växande befolkningen i tillväxtländer att bli en del av den mobila och digitala revolutionen.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefonnummer 08-528 00 399. info@fnca.se

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.